افراد چاق یا دچار اضافه وزن معمولا کار با وزنه انجام نمی دهند و با تمرینات هوازی به دنبال کاهش وزن خود هستند. اما آیا افراد چاق نمی توانند با تمرین مقاومتی (کار با وزنه) بر عضلات خود اضافه کنند؟ پژوهش های جدید نشان می دهند بر خلاف تفکری که اغلب افراد نسبت به تمرین با وزنه دارند، افرادی که دچار اضافه وزن یا چاق هستند می توانند با تمرین مقاومتی (کار با وزنه) بر عضلات خود اضافه کنند.
آیا رشد عضلانی افراد دچار اضافه وزن یا چاق مانند افراد لاغر است؟ یا آیا وزن بدن از هایپرتروفی (افزایش رشد عضلانی) جلوگیری می کند؟ اینها سؤالاتی است که گروهی از پژوهشگران بریتانیایی به آن پاسخ داده اند.
نتایج پژوهش آنها خبرهای خوبی برای افرادی که BMI زیادی دارند، پزشکان، و مقاماتی که با سلامتی مردم کار دارند و برای کاهش رواج چاقی تلاش می کنند، به همراه داشته است.
در این مطالعه، ۱۷ مرد و زن که ۱۹ تا ۳۲ ساله که دامنه وزنی آنها از لاغر تا چاق بود، مجموعه ای از حرکت های مقاومتی کنترل شده را انجام دادند. پس از آنکه پژوهشگران از آنها نمونه خون و بیوپسی عضلانی گرفتند، افراد شروع به ورزش کردند. در مرحله گرم کردن، آنها ۳ نوبت (ست) ۵ تکراری را با وزنه سبک انجام دادند. سپس وزنه ها را افزایش دادند و تا ناتوانی تکرار را انجام دادند. سپس، پژوهشگران در ۴ ساعت پس از مطالعه در هر ساعت از آنها نمونه خون و بیوپسی عضلانی گرفتند.
پس از تجزیه و تحلیل نمونه ها، پژوهشگران نتیجه گرفتند که رابطه ای بین چاقی و سنتز پروتئین عضلانی پس از فعالیت ورزشی مقاومتی وجود ندارد. در این مطالعه، افرادی که بدنی بزرگتر داشتند –در مقایسه با افراد لاغر- بافت عضلانی زیادتری کسب کردند. همچنین، معلوم شد که BMI و درصد چربی بدن، نقشی در افزایش عضله نداشتند [۱].
این پژوهش نشان می دهد همه افراد (از نظر وزن) می توانند توده عضلانی خود را زیاد کنند. توده عضلانی بیشتر به معنای توانایی بیشتر برای انجام حرکت، استقامت بیشتر، فعالیت بیشتر، سوزاندن چربی بیشتر، و لذت بیشتر از زندگی است. از آنجایی که عضله بافتی است که سوخت و ساز آن نسبت به چربی زیادتر است، هر چه عضلات شما افزایش یابند، کالری مصرفی روزانه شما نیز افزایش می یابد.